Kalender

Jiddischförbundets sommarseminarium
Söndag, 15. Augusti 2021, 10:30
Kontakt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Hjärtligt välkomna till årets jiddischseminarium!

Denna gång något helt nytt eftersom vi i år prövar det digitala formatet. När ingen behöver resa har vi tagit chansen och bjudit in gäster från hela Sverige samt världens alla hörn och vi har fått ihop ett fantastiskt program! Ett särskilt tema för seminariet är Jiddisch i Sverige – men vi gör också många internationella utblickar.

Vi är speciellt glada över att sångaren och multiinstrumentalisten Daniel Kahn gästar oss fysiskt för både en konsert tillsammans med flera fina svenska musiker, teaterworkshop samt musikaliskt föredrag. Du behöver inte kunna jiddisch för att delta i seminariet, de flesta programpunkter finns även på svenska eller engelska.

Vi inleder nu en ökad satsning på barn och ungdomar och det kommer att märkas på programmet, framför allt under söndagen. Vi vill att många ska få chansen att upptäcka hur roligt det är med jiddisch, både språket och all kultur som hör till!

Plats: Zoom. Länkar skickas ut i god tid före seminariet.

Tider: Seminariet inleds med att ordförande hälsar välkommen kl 10.30 söndag den 15 augusti, program finns sedan hela söndagen samt måndag och tisdag kväll 17-20.

Du får också möjlighet att se programinslagen under en månad efter seminariet

Pris för medlemmar: 250 SEK. Pris för icke medlemmar: 350 SEK då får du samtidigt medlemskap i någon av våra föreningar. (Ange om du vill bli medlem i Stockholm, Malmö, Göteborg eller Borås) Seminariet är kostnadsfritt för deltagare under 25 år.

Anmälan: Anmälan sker genom inbetalning av deltagaravgiften till bg 689-9967 senast 22 juli. Skicka också ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skriv:

- namn, e-postadress

- ange om du är under 25 år, eftersom det då räcker med mailet som anmälan

-ange om du vill gå på Daniel Kahn m fl livekonsert på Stallet i Stockholm, söndag 15 augusti kl 19. Vi livestreamar konserten till alla deltagare men detta är en chans att sitta i publiken, då tillkommer 250 kr. Vi släpper in så många som myndigheterna tillåter och går efter turordning i anmälan. Först till kvarn!

-ange om du vill delta i Daniel Kahns teaterworkshop på Stallet i Stockholm måndag 16 augusti kl 18. Deltagande utan kostnad, workshopen sänds ej.

-ange om du vill vara publik på Daniel Kahns musikaliska föredrag Lieder un lebn Stallet måndag 16 augusti kl 20. Deltagande kostar 100 kr, tilldelning av platser efter anmälningstid. Föredraget sänds sedan under tisdagens program.

-I slutet av juli meddelas vilka som fått plats på liveprogrampunkterna per mail, då kommer också uppgifter om hur de betalas.

-

I god tid före seminariet skickar vi ut ett detaljerat program och instruktioner.

Plats Zoom. Länkar skickas ut i god tid före seminariet.