Jiddischkurser på gång

SalomonSHär följer några alternativ för dig som är intresserad av att delta i jiddischkurser i vår.
Lund: Jiddischsittningar med Salomon: Under ledning av Salomon Schulman, studeras och diskuteras lingvistiska och litterära ämnen, med bland annat läsning och översättning av noveller, tidskrifter med mera. Sittningarna äger vanligtvis rum på tisdagar kl.16.45-18.45 på Folkuniversitetet, vid Mårtenstorget i Lund. Sittningarna håller på till början av juni. Kursen kräver goda förkunskaper i jiddisch. För mer information maila, Maud Giljam.

Göteborg
Leienenkreis: Vi läser och kommenterar Itzik Manger på tisdagar mellan kl 16-18 i Göthildarummet på Judiska Församlingen i Göteborg. Just nu läser vi Chumeshlider. Har du lust att vara med? Hör gärna av dig till oss via mail till: jiddischkultur@gmail.com.
Bild StaffanBoosJiddischtreffen: Andra söndagen i månaden kl 15:00 håller Staffan Böös i Jiddischträff på Neuberghska Ålderdomshemmet/Bambergerska Vårdhemmet. Träffen är öppen för alla oavsett boende eller ålder. Varje träff har ett tema man antingen pratar kring, lyssnar på musik, lyssnar på uppläsningar på jiddisch eller kanske tittar på konst eller fotografier. Allt, på jiddisch. Har du också lust att vara med? Hör då gärna av dig till Staffan! Maila till  jiddischkultur@gmail.com.