Nyhetsbrev nr 2-2016 från Sveriges Jiddischförbund

Skriv ut
jf nyhetsbrev2

 
  Nyhetsbrev nummer  - 21 maj 2022  
 
  Hej Besökare,

Letste Nayes (Senaste nytt) är ett e-postbaserat nyhetsbrev som ger dig möjlighet att enkelt få tillgång till den information och de artiklar som vi publicerar på jiddischförbundets sajt.
Vi håller dig á jour med vad som händer i jiddischland på våra breddgrader och vad jiddischförbundet och dess medlemsföreningar har för aktiviteter. Dessutom bjuder vi på reportage, artiklar, referat, anmälningar och recensioner med koppling till jiddisch och jiddischkultur.

Fredrik Sieradzki, Redaktör

Jiddischseminarium med mersmak

Jiddischseminarium med mersmak

Jiddischförbundets sommarseminarium den 5-7 augusti i Stockholmstrakten har i skrivande stund 93 anmälda deltagare. Lägger vi till tillfälliga gäster och seminarieledare, så kommer över 100 personer att gästa seminariet i helgen. 

Gennady Estraikh, professor i jiddish vid New York University ersätter

Läs mer...


 


En sjungande polyglott ståuppkomiker

En sjungande polyglott ståuppkomiker

Kobi Weitzner, litterär ledare för judiska teatern i Warszawa, ståuppkomiker och sångare besöker jiddischseminariet i augusti och kommer bland annat att leda workshops med barn och uppträda med en ståuppföreställning. 
Kobi, som är ett smeknamn för Jacob, är en mångsysslare inom jiddischkultur,

Läs mer...
Troyke bjuder på Jiddischtango

Troyke bjuder på Jiddischtango

Vi fick en pratstund med jiddischartisten Karsten Troyke, som gästar jiddischseminariet den 5-7 augusti. Karsten är en mångsysslare som blandar teaterskådespeleri och filmdubbning med ett flitigt turnerande med konserter, cabareter och sångworkshops på jiddisch.

Vad av allt du sysslar med ska du

Läs mer...
Yidlife Crisis

Yidlife Crisis

Vill du värma upp sommaren ännu mer med lite samtida jiddischhumor som inte håller något för heligt - religion, sex, dejting och ... givetvis mat och matsmältning. Kolla in Yidlife Crisis på YouTube. Möt Chaimie och Leizer (Jamie Elman och Eli Batalion) två Montréal-jidden

Läs mer...


Vi återkommer med intervjuer, bilder och intryck efter jiddischseminariet. För nyhets- och reportagetips, kontakta Fredrik Sieradzki.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 
     
--
- www.jiddischforbundet.se | Kontakta oss  message
Powered by AcyMailing