Jiddischseminarium med mersmak

Bild inbjudan sommarseminariet 2016Jiddischförbundets sommarseminarium den 5-7 augusti i Stockholmstrakten har i skrivande stund 93 anmälda deltagare. Lägger vi till tillfälliga gäster och seminarieledare, så kommer över 100 personer att gästa seminariet i helgen. 

EstraikhPhoto beskurenGennady Estraikh, professor i jiddish vid New York University ersätter Sheva Zucker som föreläsare, då hon fått förhinder. 

I år blir det fler inslag från olika lokala förmågor och en hög nivå av aktiviviteter. 
Flera programpunkter på både lördag och söndag fömiddag riktar sig speciellt till barn och gästerna har möjlighet att bjuda in både barn och barnbarn till seminariet. 
På förmiddagarna är det parallella föreläsningar både på engelska, svenska och jiddisch.
På eftermiddagarna kan man delta i någon av de interaktiva smågrupperna, där allas deltagande är lika viktigt. 
Det kommer bland annat att bli en matlagningskurs (i två delar) med Shabbes och Rosh Hashone som tema med Eva Fried. Deltagarantalet blir dock begränsat.
För nybörjare finns en språkkurs med Paula Grossman och för de som är mer avancerade finns en kombinerad läs- och konversationscirkel som leds av Ben Auerbach, Leif Freilich samt David Feder.

Det finns fortfarande några platser kvar på seminariet. Men då måste du vara snabb att agera. Först till kvarn... Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

FS

Foto: Gennady Estraikh, NYU