Skynda att anmäla dig till jiddischförbundets weekend-seminarium 5-7 augusti

Skynda att anmäla dig till årets seminarium, som bjuder på spännande föreläsare och “entertainers". Det ska pratas och lagas mat, “mit a jiddische tam”! Det blir konserter, workshops och jiddische maises – unika historier från jiddisch-världen – samt ståuppkomik på jiddisch. Deadline för anmälningar är den 19 juni!

Seminariet gästas i år av ett antal färgstarka internationella föreläsare och artister:

Sheva Zucker,
jiddischist, historiker och litteraturvetare, född i Kanada, en fantastisk lärare och föreläsare. Hon kommer bl a att berätta om judarna i Shanghai.

Karsten Troyke
, född i Berlin men med världen som arbetsplats, musiker och skådespelare med jiddisch i fokus. Han skriver egen jiddisch musik men söker även upp gamla, nästa bortglömda jiddisch-sånger.

Kobi Weitzner, en färstarkt mångsysslare inom den judiska teatervärlden. Kobi är israel, med rötterna i Europa och har bott i tio år i Polen. Han har stora delar av världen som spelplats. Kobi kommer bland annat att bjuda på Ståuppkomik på jiddisch.

Bente Kahan kommer att bjuda oss på konsert. Hennes röst och utstrålning är vida känd. Hon är norska men numera bosatt i Polen, Wroclaw där hon etablerat ett center för judisk kultur.

Skicka in din anmälan nu till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skriv ditt namn, din adress + e-postadress och tel.nummer.

Sista anmälningsdag är 19 juni.
Seminariet börjar kl. 10.00 fredagen 5 augusti och varar till kl. 15.00 söndagen 7 augusti.
Plats: Lidingö utanför Stockholm.
Pris: 3 000 SEK del i dubbelrum, 3 500 SEK för enkelrum. 600 SEK i resebidrag för deltagare som färdas långt från Stockholm.
Deltagare under 35 år betalar 1 000 SEK.
Sista anmälningsdag är 19 juni.
I slutet av juni får du en bekräftelse på att du fått plats. Då kommer du också att få precisera om du vill ha enkel- eller dubbelrum, om du önskar specialkost etc. Du får då också det detaljerade programmet.